Vepřová panenka na houbách
Ingredience:
- 1 vepřová panenka
- 60 g sušených hub
- olej
- pepř
- sůl
- drcený kmin
- máslo
Postup přípravy: -
V pánvi si rozpálíme trochu oleje, vložíme osolenou a lehce opepřenou panenku a zprudka ji restujeme dozlatova.
Trošku podlijeme vodou a přidáme kousek másle, abychom získali sos. Podle chuti můžeme ještě dosolit.
Sušené houby ( 40 g) si na půl hodinky namočíme do teplé vody, aby změkly.
Troubu si předehřejeme na 170°stupňů.
Na dno pekáčku vyskládáme houby a na ně položíme panenku.
Podlijeme šťávou z výpeku a pečeme asi 40 minut. Pokud se vám bude zdát šťáva moc řídká, můžete si rozmíchat lžičku škrobové nebo kukuřičné moučky ve trošce vody a pomalu přidávat pod maso.
Podávat můžeme například s bramborovou kaší nebo hranolkami.