Jdi na obsah Jdi na menu

Vepřová panenka na houbách

17. 3. 2020

Ingredience:

1 vepřová panenka
60 g sušených hub
 
olej
 
pepř
 
sůl
 
drcený kmin
máslo
Postup přípravy: 

V pánvi si rozpálíme trochu oleje, vložíme osolenou a lehce opepřenou panenku a zprudka ji restujeme dozlatova.

Trošku podlijeme vodou a přidáme kousek másle, abychom získali sos. Podle chuti můžeme ještě dosolit.

Sušené houby ( 40 g) si na půl hodinky namočíme do teplé vody, aby změkly.

Troubu si předehřejeme na 170°stupňů.

Na dno pekáčku vyskládáme houby a na ně položíme panenku.

Podlijeme šťávou z výpeku a pečeme asi 40 minut. Pokud se vám bude zdát šťáva moc řídká, můžete si rozmíchat lžičku škrobové nebo kukuřičné moučky ve trošce vody a pomalu přidávat pod maso.

Podávat můžeme například s bramborovou kaší nebo hranolkami.