Jdi na obsah Jdi na menu

Zapečené brambory s uzeným masem

17. 3. 2020

Ingredience: 

brambory uvařené ve slupce
 
olivový olej
 
cibule
 
česnek
 
uzené maso
 
smetana
 
sůl
 
pepř
 
máslo
 
vejce
 
mléko
Postup přípravy: 

Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a po chvilce přidáme uzené maso. Po orestování přilijeme smetanu, osolíme (není nutné - já nesolím), opepříme a krátce povaříme, aby smetana trochu zhoustla.

Zapékací formu vymažeme máslem a klademe do ní vrstvy na plátky nakrájených vařených a oloupaných brambor a smetanové omáčky s uzeným masem. Poslední vrstva je bramborová. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10-15 min.

Potom brambory zalijeme vejci rozmíchanými s trochou mléka. Pečeme dalších cca 15 min., až se udělá křupavá kůrčička. Dobrou chuť.