Jdi na obsah Jdi na menu

Hamburská omáčka

17. 3. 2020

Ingredience:

1 kg vepřové kýty (já ale použila plec)
 
kyselé okurky
 
1 párek
 
3 mrkve
 
1/2 celeru
 
petržel
 
malá cibule
 
nové koření
 
celý pepř
 
bobkový list
 
sůl
 
100 g slaniny
 
smetana
 
citron
 
lžíce hladké mouky
 
1 lžička hořčice
 
cukr
 
olej
 
máslo
Postup přípravy:

Maso prošpikujeme nakrájenými okurkami, částí slaniny a párkem. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a lžíci másla, přidáme kostičky zbylé slaniny a necháme chvíli opékat. Přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a všechno koření a smažíme asi 5 minut.

Vložíme maso a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, rozmícháme mouku v trošce studené vody, přilijeme k omáčce a provaříme.

Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme citronem, cukrem, můžeme přidat lžičku hořčice. Omáčku rozmixujeme. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a houskovým knedlíkem.