Jdi na obsah Jdi na menu

Koprová omáčka

17. 3. 2020
 
 
 
 
 
 
Ingredience: 
 
 
 
 
 
 
  • 3
     lžíce rostlinný olej
  • 200
     ml smetana
  • 500
     ml vepřový vývar
  • 1
     lžíce cukr krystal
  • 1
     lžíce ocet
  • 1
     špetka sůl
  • 1 hrst kopr čerstvý
    3 lžíce hladká mouka
     

     
     
     
     
     
     

    Postup přípravy

    Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno.

    V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Růžovou jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Stačí 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Přidáme kopr a trochu mléka a omáčku necháme přejít varem.

    Koprovou omáčku ochutíme octem, osolíme a nakonec vmícháme smetanu.

    Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo brambory.