Jdi na obsah Jdi na menu

Znojemská omáčka

17. 3. 2020

Ingredience:

asi 45 dkg vepřového masa
 
15 dkg sladkokyselých okurek
 
1 lžíce plnotučné hořčice
 
kmín mletý, ale může být i drcený
 
1 lžička sladké pariky (nemusí být)
 
sůl
 
pepř
 
cibule
 
1/2 masoxu
 
2 stroužky česneku
 
jíška
 
olej nebo sádlo
Postup přípravy: 

Nejprve na tuku orestujeme jemně nakrájenou cibulku, potom přidáme kmín, maso na kostičky a dále restujeme, trošku osolíme, přidáme papriku (nemusí), podlijeme vodou, přidáme hořčici, masox a prolisovaný česnek. Dáme vařit do papiňáku na 15-20 minut doměkka.

Po uvařeni přidáme nakrájené nebo na hrubo nastrouhané okurky, necháme chvilku vařit a zahustíme. Příloha knedlík, rýže, těstoviny.