Znojemská omáčka
17. 3. 2020
Ingredience:
- asi 45 dkg vepřového masa
- 15 dkg sladkokyselých okurek
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- kmín mletý, ale může být i drcený
- 1 lžička sladké pariky (nemusí být)
- sůl
- pepř
- cibule
- 1/2 masoxu
- 2 stroužky česneku
- jíška
- olej nebo sádlo
- Postup přípravy:
-
Nejprve na tuku orestujeme jemně nakrájenou cibulku, potom přidáme kmín, maso na kostičky a dále restujeme, trošku osolíme, přidáme papriku (nemusí), podlijeme vodou, přidáme hořčici, masox a prolisovaný česnek. Dáme vařit do papiňáku na 15-20 minut doměkka.
Po uvařeni přidáme nakrájené nebo na hrubo nastrouhané okurky, necháme chvilku vařit a zahustíme. Příloha knedlík, rýže, těstoviny.